miercuri, 19 mai 2010

Speculații


În urma multelor și mai ales ciudatelor detzvăluiri ce au avut loc în ultima vreme în legătură cu unele practici cel puțin ciudate ale unor instituții ce au pretenția de a fi numite și considerate „ instituții financiare serioase și cu tradiție” se nasc diverse întrebări.
Așa de pildă de naște întrebarea dacă nu cumva toată așa numita „criză financiară” și urmările acesteia nu cumva s-ar putea să fie urmarea directă a unor manevre combinate și sincronizate corespunzător și pe termene lungi a unor „instituții financiare independente și cu renume”? Adică niște „creații” sintetice, voite și intenționate dar total artifciale și controlate.
Nu este oare posibil ca niște agenții de pariuri și jocuri financiare din acelea care se numesc „instituții financiare și agenții de rating” să fi creat, prin activitățile lor cu orientare clară și mai ales „independentă” condiții propice activităților altor instituții asemnănătoare care prin crearea și propagarea pe piață a unor „produse financiare” de înaltă calitate au dus la momentul potrivit și perfect sincronizat cu activitatea generală la profituri proprii maxime și la falimentul investorilor, al fraierilor creduli ce au investit.
La fel se pune întrebarea dacă nu cumva o asociație a acestui gen de „agenturi de jocuri și pariuri financiare”, că NU le mai pot numi altfel, nu a fost și mai este în stare să ducă la falimentul până și a unei țări, vezi Grecia”?

Oare nu au fost create și sprijinite acestea chiar pentru a elimina, indiferent de mijloacele folosite, la timpul potrivit o eventuală concurență incomodă? Oare pentru „anume cineva” nu este o adevărată binefacere faptul că actualmente NU numai Grecia dar chiar întreaga UE are probleme? Suntem chiar atât de orbi sau miopi de nu vedem așa ceva, de nu recunoaștem la timp cine ne sunt „prietenii” și ce hram poartă ei?


Cine și pe baza căror criterii a acordat acestor „agenții de jocuri și pariuri financiare” această credibilitate mult exagerată? Nu este oare rezultaul unor activități „independente” dar într-un cerc cum mai vicios nici că se poate? Din păcate trebuie să recunoaștem că prost nu e cel ce vinde asemenea „gogoși” ci cel care de bună credință le cumpără, halosul prost ce se repede să le cumpere. Că mă tot întreb cât de prost trebuie să fie cineva care sprijină activități de genul „vânzare blanco”? Vând nimic dar scot profit!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu