sâmbătă, 7 august 2010

Opinii. . .

În zilele ce tocmai au trecut o ştire relativ ciudată şi neaşteptată a făcut senzaţie!? Aşa ca din senin doi multimiliardari, Bill Gates şi Warren Buffet au făcut publică o iniţiativă unică, au propus ca oameni ca ei, putred de bogaţi, să doneze jumate din averea lor în scopuri caritabile. La ce a dus această declaraţie? Aşa cum este de aşteptat la reacţii din cele mai diverse. Unii şi-au exprimat admiraţia şi stima pentru această idee şi i-a lăudat mai ales că NU a fost doar un gag publicitar în vreme ce alţii, profesionişti în materie, au găsit de cuviinţă doar să critice. În treacăt fie spus că despre Bill Gates nu s-a putut spune vre-o dată că ar fi un tip care doreşte să fie pe coperţile revistelor de bulevard/scandal, de asta NU poate fi acuzat la fel cum nu poate fi acuzat de asta nici Warren Buffet. Dar aşa cum "este frumos" mereu apar şi oponenţi ai ideii, oricare ar fi fost aceasta. Unii care după ce că NU pot lua parte la acţiune deoarece au ajuns doar la o îndoielnică carieră politică de mâna doua, pot doar face "valuri" în medii aşa cum promotorii acţiunii comentate NU au făcut şi o interpretează în cel mai urâte şi tendenţioase moduri şi pot încerca să tragă ei înşişi foloase din ea!? Că o asemenea acţiune nu rămâne neglijată de medii este doar de aşteptat aşa că . . .
Frumos este doar că unele dintre vocile "opoziţiei" au spus nişte enormităţi care le fac cu adevărat cinste!? Aşa de pildă "verzii" din Germania şi nu numai au venit să spună că o asemenea acţiune este doar publicitară şi de un folos real minim în timp ce o impozare corespunzătoare a averilor ar avea efecte mult mai benifice deoarece banii ar ajunge să servească interesului public, statului şi ar ajuta la echilibrarea finanţelor acestuia. Mă întreb cât de miopi, dezinformaţi, de neştiutori sau poate chiar rău intenţionaţi, ca să nu spun PROŞTI trebuie să fie cei care pun astfel problema? De când există conceptul de stat şi cu deosebire în ultimii ani, indiferent că ne referim aici la reprezentanţi vechi şi cu tradiţie ai lumii libere tradiţionale sau că ne referim la "democraţii tinere" sau la altele încă în dezvoltare toate au dovedit cu maxim succes un singur lucru, că NU ştiu să umble cu bani şi că oricâţi ar avea sau li s-ar pune la dispoziţie NU ştiu ce să facă cu ei, banii sunt făcuţi praf şi statul tot are doar în continuare probleme financiare. Treaba asta o consider a fi cât se poate de normală de vreme ce a face economii la reprezentanţii acestor aparate, state, înseamnă a avea încasări mai mari şi NU a reduce cheltuielile! Se pare că pe ce au la dispozitie mai multi bani problemele lor cresc!?
Acestor state să li se dea banii din iniţiativa comentată? Oare nu ar trebui să fim nebuni să acceptăm aşa ceva? Oare nu este mult mai bine ca banii să fie împărţiţi între diverse organizaţii cu domenii de activitate şi scopuri clar definite şi cunoscute? Exemple ar fi multe, intensificarea şi extinderea cercetării în domeniul medical în general şi pe subdomenii în special, acţiuni sociale diverse care sunt neglijate de stat, . . .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu