duminică, 1 august 2010

Constatări ciudate

Deja de relativ mult timp sunt iar şi iar şocat de nişte declaraţii, în fond mereu aceleaşi în ce priveşte conţinutul, chiar dacă forma de prezentare uneori diferă foarte mult. Mă refer aici la conceptul general afişat de "oamenii de ştiinţă" referitor la conceptul general de "viaţă". Pe de o parte am fost îndoctrinaţi cu idea că universul este infinit ca dimensiuni fizice cât şi ca varietate concomitent cu menţionarea existenţei unui punct iniţial din care a "pornit" totul sub forma unui "big bang", la timpul zero!? Mie aşa ceva îmi pare a fi o "mică contradicţie". Ori cunoaştem un moment şi un punct zero, o dimensiune iniţială zero, ori treburile se întind spaţial şi temporal cu adevărat la infinit!? Care este adevărul? Că în cadrul unui asemenea univers, infinit, a existat un moment la care condiţiile, în continuă modificare, au dus la apariţia şi evoluţiia a cea ce numim azi "viaţă" este admisibil dar NUMAI în contextul general al infinitului adevărat în cadrul căruia toate fenomenele au loc în mod permanent chiar dacă în forme mereu diferite şi cea ce este numit "big bang" este doar un infinit infinit mic al infinitului în care totul are loc.

O altă treabă interesantă am găsit în legătură cu aşa numita "Habitable zone" care defineşte o zonă în jurul unui "soare" în care trebuie să se afle orbita unei planete pentru ca pe această planetă să poată exista viaţă!?





Dar mă întreb eu dacă prin "viaţă" ne este permis să înţelegem în mod exclusiv doar cea ce noi, la nivelul nostru actual de informare, cunoaştem şi admitem a fi "viaţă"!? Oare este chiar exclusă existenţa unor alte forme de activităţi fizico - chimice de mare complexitate şi de sine statătoare care să aibe loc în cadrul unor formaţiuni/structuri complexe închise ce pot exista ca atare independent şi care sunt capabile să se manifeste şi să îşi asigure singure existenţa prelucrând elemente sau combinaţii de elemente preluate în acest scop din mediul în care există şi care sunt capabile să se reproducă? NU este asta oare viaţă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu