duminică, 8 noiembrie 2009

Pe teme actuale si nu numai

Încă un reportaj care vine să confirme unele păreri mai vechi referitoare la "diverse" poate fi ascultat/citit AICI.

Înainte de toate se poate constata, din păcate, continuitatea unei anume stări şi anume acea că în România NU se poate face cu adevărat nimica raţional, util şi eficace. În România nu se poate şi nu s-a putut vre-o dată promoveza valoarea adevărată, tot ce a fost promovat şi este "promovat" în continuare este nonvaloarea, necinstea, decăderea, incultura (scuzaţi , cultura manelelor). . . Din păcate. Toţi cei care dispun (au dispus) de o doză de bun simţ general, de cunoştinţe generale şi profesionale peste o anume limită şi de o şansă corespunzătoare pleacă pentru a putea să folosească cu adevărat acel bun simţ, să se realizeze profesional, să poată spune lucrurilor pe nume şi să-şi valorifice eficient şi cu demnitate calităţile umane. Dacă cineva aflat în Romania (indiferent când) ar spune un lucru atitudinea generală faţă de acesta şi de cele spuse ar fi în cel mai fericit caz indiferenţă. Dacă însă aceiaşi persoană ar spune acelaşi lucru în alte locuri, "afară", ar găsi mult mai multă "ascultare" şi apreciere şi revenind ar găsi "ascultare" şi acasă!? De ce? De ce nu este asta posibil acasă direct? Poate deoarece cei ce sunt "puşi/autorizaţi" să aprecieze NU sunt altii mai buni decât politicienii de vârf de azi şi alţi indivizi cu aspect umanoid dar fără o suficient de mare sumă de calităţi corespunzătoare?

Momentan România se află în starea în care se poate doar spune că ESTE vândută, deja de mult şi de tot te miri cui şi în ce condiţii. S-a ajuns ca din intreprinderi cândva proprii să se sumpere mărfuri de import!? Cine a cîştigat din aceste vânzări? Ţara? NU cred. Cine este ţata? În nici un caz cei ce au câştigat din aceste afaceri necurate. Cu cât a fost vândut IMGB-ul? Cât de mare a fost, în comparaţie cu preţul de vânzare, "şpaga" şi cu i-a fost aceasta plătită!? Ce a câştigat ţara din această afacere? A fost cândva cineva tras la răspundere? Sau corb la corb nu scoate ochii?

De ce în loc să se salubrizeze ferme şi abatoare de animale existente acestea au fost închise şi s-a trecut la importuri "de echivalare"!? Iar şpagă, cine, cui, cât, când, unde...? Dovadă de cinste şi responsabilitate?

Să nu uităm un singur lucru, "nimeni nu poate cumpăra ceva ce NU este de vânzare".

O altă treabă ce se confirmă aici este, chiar dacă amintită doar în treacăt, lucrul /afacerea cu frica ca extrem de importantă sursă de venituri pentru unii. Trebuie menţionat şi faptul că lucrul cu frica este facilitat în mare măsură de gradul extrem de ignoranţă în care "învăţământul şi principiile educaţionale moderne" promovate cu multă gălăgie ţin sau spre care ghidează lumea de azi. Se spune cu mare dreptate în reportaj că marea parte a tineretului de azi, nu numai în Romania, aflat în jurul vârstei de 18 ani nu are nici cea mai vagă idee asupra a ce ar dori să facă în viaţă, cu ce ar putea să îşi câştige existenţa sau cu ce ar putea deveni utili societăţii. Toate astea NU îi precocupă. Unica preocupare, unicul interes se numeşte "party"!?

Lista ar putea fi făcuta mult mai lungă dar sper a putea lăsa la latitudinea cititorului acest lucru şi că acest lucru îi va şi face plăcere chiar dacă lasă un gust amar în gură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu