joi, 3 iunie 2010

Trist

Este deosebit de trist să constaţi unde ne-au dus diversele "drepturi democratice"!?
Mă refer la starea de a fi considerat de către foarte mulţi şi mult prea des atât de prost încât ţi se pot spune orice fel de gogoşi, la modul cel mai obraznic, pe faţă şi fără nici un fel de reţinere că tu le iei de bune!? Că unii fac, încearcă asta este normal dar cel mai trist e să constaţi că în linii mari şi au dreptate. Nu ştiu dacă este prostie sau este enorma doză de laşitate a celor cu asemenea comportament, a celora care nu spun nimica, că e mai sănătos!?
Oare chiar aşa este? Este mai sănătos să acceptăm fără nici un fel de comentariu părerile "altora"? Nu este oare chiar asta o depersonalizare cruntă combinată cu o îngrozitoare (auto)îngrădire a cea la ce majoritatea spune/declară că ţine cel mai mult, drepturile democratice ale individului? Oare nu este asta una din principalele cauze care pe fiecare din noi ca individ, ca grup, ca societate ne-a dus şi continuă sâ ne înfunde în mocirla în care ne bălăcim? Oare nu este rezultatul dorit şi obţinut al aplicării cu mult succes de către "unii" a vorbei care spune:

"Nu dori nimănui moartea, fă-l să şi-o dorească singur"

Teoretic şi peste tot se vehiculează cu multă pompă propagarea drepturilor omului, a libertatăţii opiniei şi a cuvântului în timp ce de fapt toate manevrele subtile şi perfide fîcute în umbră ne duc, pe majoritatea din noi, într-o stare în care practicăm o autocenzură din cele mai drastice? Am ajuns, prea mulţi dintre noi, să acceptăm fără să crâcnim, fără pic de discernământ tot ce ni se spune aşa cum ni se spune deoarece "este mai sănătos"?

Este foarte trist când ajungi să te întrebi:

Am ajuns oare nevertebrate?

Ups! Că poate iar am supărat prin atac direct la persoană pe careva!?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu